Sám na ťahu

3. apríla 2024, aston, Nezaradené

V uplynulých týždňoch ma zaujala vo vysielaní TA3 nová relácia s moderátorom B. Kráľom: Kráľ na ťahu. Horúce témy s dvomi zástupcami koalície a opozície. Včerajšia relácia však bola výnimočná. Chýbali v nej zástupcovia druhej strany –  opozície, ktorí mu na poslednú chvíľu účasť odriekli. Rovnako chýbal aj opozičný divácky komparz. Opozíciu v štúdiu zastupovali iba prázdne stoličky. Na fiktívnej šachovnici tak figuroval opustený kráľ sám. Sám proti koalícii, ktorú včera zastupoval minister životného prostredia Tomáš Taraba a jeho koaličný partner Roman Michelko.

Kráľ sa so svojou osamelosťou vysporiadal po svojom: Svojich hostí, ktorí sa snažili reagovať na jeho otázky, jednoducho nepustil k slovu, neustále ich prerušoval, chytal za slová, chrlil nové a úplne bezpredmetné otázky, na ktoré ich pritom vôbec nenechal odpovedať. Robil všetko preto, aby divák stratil prehľad, o čom jeho hostia hovoria. Pre diváka, ktorý sledoval program, pretože si chcel vypočuť politikov, to bolo naozaj poriadne utrpenie: Vypočuť si, čo hovorí politik pri takomto moderátorovi bolo totiž pomaly nemožné. Pán moderátor skrátka včera lámal v skoku do reči takpovediac všetky rekordy.

Pozriem si túto reláciu ešte raz – nabudúce. Bude určite zaujímavé, ako bude tento pán moderátor na ťahu sám so sebou. Pochybujem totiž, že sa ešte nájde niekto, kto prijme jeho pozvanie.